Kabeljauwhaasjes met mosterd en rode ui

30 juli 2012

Ingrediënten (10 pers.):

  • 1300 gram Kabeljauw (nl 4-6)
  • 1000 gram Rode ui
  • 180 gram Franse mosterd
  • 200 gram Paprika geel
  • 100 gram Olijfolie extra vierge

Bereiding:

- De kabeljauwhaasjes (ongeveer 150 gram per stuk) lekker dik insmeren met franse mosterd (eventueel is het mogelijk een andere mosterd te gebruiken, van zacht tot zeer pittig. Je kunt hierdoor een eigen draai geven aan het product).

- Bedek de bodem van de ovenschaal met rode uienringen.

- Leg hierbovenop 2 kabeljauwhaasjes, hieroverheen uienringen en wat extra garnering, zoals stukjes gele paprika om wat extra kleuraccenten te geven.

- Eventueel nog wat olijfolie er overheen gieten.

  • De oven voorverwarmen op 160 graden en ca. 20 minuten in de oven
  • Het recept is afkomstig van Jacob Heijnen, visspecialist in Apeldoorn
     

Altijd op de hoogte blijven?