Gevulde inktvisjes

12 maart 2013
  • Type gerecht: Hoofdgercht
  • bereiding: 25 minuten
  • Aantal personen: 4
 

Ingrediënten:

  • 800 gram pijlinktvisjes
  • 200 gram spekreepjes
  • ui
  • citroen
  • rozemarijn
  • 3 sneden witbrood
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper

Bereiding:

  • Bak de spekreepjes, voeg de gesnipperde ui en de rozemarijn toe en bak nog even mee.
  • Maak kruim van de boterhammen in de keukenmachine. Meng dit met de fijngehakte knoflook, rasp van een halv e citroen en wat olijfolie. Geef paar draaien peper.
  • Vul de inktvisjes met het spek-ui-mengsel en sluit af met een cocktailprikker.
  • Bak de inktvisjes een minuutje in de olijfolie, leg ze in een ovenschaal en druk ze plat.
  • Bestrooi ze met het broodkruimmengsel, gril ze een paar minuten tot de buitenkant knapperbros is.Het recept komt van het Nederlands Visbureau

Altijd op de hoogte blijven?