- Type gerecht: Hoofdgercht
- bereiding: 25 minuten
- Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 800 gram pijlinktvisjes
- 200 gram spekreepjes
- ui
- citroen
- rozemarijn
- 3 sneden witbrood
- teentje knoflook
- olijfolie
- peper
Bereiding:
- Bak de spekreepjes, voeg de gesnipperde ui en de rozemarijn toe en bak nog even mee.
- Maak kruim van de boterhammen in de keukenmachine. Meng dit met de fijngehakte knoflook, rasp van een halv e citroen en wat olijfolie. Geef paar draaien peper.
- Vul de inktvisjes met het spek-ui-mengsel en sluit af met een cocktailprikker.
- Bak de inktvisjes een minuutje in de olijfolie, leg ze in een ovenschaal en druk ze plat.
- Bestrooi ze met het broodkruimmengsel, gril ze een paar minuten tot de buitenkant knapperbros is.Het recept komt van het Nederlands Visbureau