Gebakken grietfilet met kreeft

16 april 2013
  • Type gerecht: Hoofdgercht
  • bereiding: 60 minuten
  • 2011-05-Griet-150x150 Aantal personen: 4
  • Gebakken grietfilet met kreeft, asperges, doperwtjes, tuinboontjes en aardappelpuree

Ingrediënten:

    • 4x 150 gr grietfilet p.p.
    • 1 kreeft (optioneel)
    • 8 asperges
    • 200 gr verse doperwtjes
    • 200 gr verse tuinbonen

Bereiding:

  • Aardappelpuree maken
  • Kreeft koken, schoonmaken en in vieren verdelen
  • De groenten schoonmaken en bijtgaar koken
  • De grietfilet op smaak brengen met zout. In een hete pan een beetje boter en de grietfilet op elke kant 3 min bakken.

Afwerking:

  • De puree op bord, dan de asperges, de grietfilet, de kreeft en de overige groenten.
  • Dit gerecht smaakt heerlijk met een glas Weissburgunder wijn van Markus Molitor

Dit recept is afkomstig van Cees Kramer, chef-kok en eigenaar van restaurant Mes Amis op Urk

Altijd op de hoogte blijven?