- Type gerecht: Hoofdgercht
- bereiding: 60 minuten
- Aantal personen: 4
- Gebakken grietfilet met kreeft, asperges, doperwtjes, tuinboontjes en aardappelpuree
Ingrediënten:
- 4x 150 gr grietfilet p.p.
- 1 kreeft (optioneel)
- 8 asperges
- 200 gr verse doperwtjes
- 200 gr verse tuinbonen
Bereiding:
- Aardappelpuree maken
- Kreeft koken, schoonmaken en in vieren verdelen
- De groenten schoonmaken en bijtgaar koken
- De grietfilet op smaak brengen met zout. In een hete pan een beetje boter en de grietfilet op elke kant 3 min bakken.
Afwerking:
- De puree op bord, dan de asperges, de grietfilet, de kreeft en de overige groenten.
- Dit gerecht smaakt heerlijk met een glas Weissburgunder wijn van Markus Molitor
Dit recept is afkomstig van Cees Kramer, chef-kok en eigenaar van restaurant Mes Amis op Urk