Garnalentaartje

30 juli 2012

Ingrediënten:

  • 30 gram gepelde Hollandse garnalen
    • 30 gram verse pompoen
    • Enkele venkelschilfers
    • 2 takjes zeekraal,
    • 1 eetlepel mayonaise
    • medium sherry
    frisée sla, rood en groen

Bereiding:

  • Blancheer de pompoen, de zeekraal en de venkel kort.
  • Snijd de pompoen en venkel daarna in kleine brunoise.
  • Meng de mayonaise met een scheutje sherry.

Afwerking:

  • Gebruik een steekring van doorsnee 6 cm, iets groter mag ook.
  • Schep de pompoen vermengd met een theelepel sherrymayonaise onderin de ring (op het bord waarop u gaat serveren).
  • Schep daarbovenop de garnalen vermengd met de zeekraal en venkel op de top
  • Afgarneren met de frisée sla en dille,
  • Garneer het bord af met sherrymayonaise
  • Eet smakelijk!
  • Het recept is afkomstig van Jaap Zijlstra van Visrestaurant De Tjotter in Harlingen

Altijd op de hoogte blijven?