Ingrediënten:
- 30 gram gepelde Hollandse garnalen
- 30 gram verse pompoen
- Enkele venkelschilfers
- 2 takjes zeekraal,
- 1 eetlepel mayonaise
- medium sherry
Bereiding:
- Blancheer de pompoen, de zeekraal en de venkel kort.
- Snijd de pompoen en venkel daarna in kleine brunoise.
- Meng de mayonaise met een scheutje sherry.
Afwerking:
- Gebruik een steekring van doorsnee 6 cm, iets groter mag ook.
- Schep de pompoen vermengd met een theelepel sherrymayonaise onderin de ring (op het bord waarop u gaat serveren).
- Schep daarbovenop de garnalen vermengd met de zeekraal en venkel op de top
- Afgarneren met de frisée sla en dille,
- Garneer het bord af met sherrymayonaise
- Eet smakelijk!
- Het recept is afkomstig van Jaap Zijlstra van Visrestaurant De Tjotter in Harlingen