Type gerecht: Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 4 kg mosselen (Roem van Yerseke)
- 50 g roomboter
- 100 g ontbijtspek, in repen
- 1 ui, in ringen
- 1 prei, in ringen
- 1 wortel, in plakjes
- 1/2 knolselderij, in blokjes
- 1 bosje bladselderij
- 200 ml (Zeeuwse) witte wijn
- 1 stokbrood
Bereiding:
- Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
- Smelt in een ruime hoge pan de boter. Bak de spekrepen uit. Voeg de groenten en de bladselderij toe en bak 2 min. mee.
- Schenk de wijn in de pan. Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
- Serveer de mosselen in het kookvocht met het stokbrood. Lekker met mosselsaus (zie tip)
Tip:
Roer voor de klassieke mosselsaus 1 el fijne mosterd door 4-5 el mayonaise. Verdun de saus desgewenst met 1-2 el witte wijn.
Het recept is afkomstig van Roem van Yerseke.