‘Zeeland’s Roem à la minute’ finalist Golden Gondola 2012

31 mei 2012

Het is de magnetronmosselen van Zeeland’s Roem opnieuw gelukt om in de prijzen te vallen. Na een plaats in de Top 10 ‘Beste nieuwkomer’ in het Amerikaanse Seafood International en na de ontvangst van de Belgische ‘Golden Archer’ is de kant-en-klare mosselmaaltijd ‘Zeeland’s Roem à la minute’ benoemd tot ‘Finalist Golden Gondola 2012’. Dit betekent dat ons product is uitverkoren tot één van de beste innovaties van het afgelopen jaar.

Op donderdag 24 mei 2012 vond in het Belgische Elewijt de Golden Gondola Award Ceremony plaats. Hier heeft Giovanni Verhaert, Marketing & Productmanager van Zeeland’s Roem, de prestigieuze trofee in ontvangst mogen nemen. De jury velt haar oordeel op basis van betrouwbare gegevens die gebaseerd zijn op de verkoop. Dit gebeurt met steun van Nielsen en alle aankoopdirecteuren van de open market food retail. Sinds 2012 is GfK Panel Services Belgium als indrukwekkende partner toegetreden tot de deskundige jury. Er worden onderscheidingen toegekend voor zowel de food als non-food.

In de beoordeling wordt er rekening gehouden met twee belangrijke factoren: het product moet innovatief zijn, maar daarnaast ook bewezen hebben dat het in staat is een publiek te veroveren en voor groei te zorgen.

De magnetronmosselen zijn in 2011 als convenience maaltijd onder ‘Zeeland’s Roem à la minute’ geïntroduceerd. “Met een houdbaarheid van 21 dagen is deze gezonde kant-en-klaar maaltijd uniek in zijn soort en klaar om nieuwe doelgroepen aan te boren” aldus Giovanni Verhaert. Mosselen à la minute dankt haar topkwaliteit aan een nieuw hightech proces. Deze ware doorbraak op de schaal- en schelpdierenmarkt wordt exclusief geproduceerd door Roem van Yerseke. De succesvolle introductie, een verpakking van 750 gram mosselen met verse groenten en kruiden, is geschikt als hoofdgerecht voor één persoon of als voorgerecht voor twee personen. Een uitkomst voor jong en oud, alleen of in gezelschap. Voor de productie van deze gezonde kant-en-klaar maaltijd zonder toegevoegde conserveringsmiddelen is een volledig nieuwe fabriek in Yerseke gebouwd. Giovanni Verhaert: “Een vervolg op dit succes kon niet uitblijven. Daarom zijn in de lijn van het ‘Zeeland’s Roem à la minute concept’ onlangs 2 nieuwe smaken in de markt gezet: Mosselen met knoflookroomsaus en Mosselen à la Provençale. Na een bereidingstijd van 5½ tot 6½ minuut in de magnetron kan een sfeervolle, smakelijke en gezonde mosselmaaltijd worden geserveerd”.

Altijd op de hoogte blijven?