Zee van ruimte in nieuw pand Plugge Zeevis

27 maart 2024 Ilse Reus Plugge Zeevis
Zeevisgroothandel Plugge organiseerde op 25 maart een open huis voor het nieuwe bedrijfspand in het havengebied van Scheveningen. Klanten, leveranciers, familie en vrienden waren uitgenodigd om het pand te bezichtigen.

Plugge Zeevis verhuisde het bedrijfspand van het begin van de Visafslagweg naar het eind ervan. Met een open huis toonden eigenaren Dirk en Wim Plugge met trots het nieuwe grotere bedrijfspand aan genodigden. De broers ontvingen bezoekers in de Visafslag Scheveningen tegenover het nieuwe pand, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot feestzaal. Daar werden de broers overladen met felicitaties en cadeaus.

Al 12 jaar plannen

Het open huis bood genodigden de mogelijkheid om zelf een kijkje te nemen in het nieuwe pand. Aanwezige medewerkers gaven bezoekers met trots een rondleiding. “We zijn al twaalf jaar bezig met het plan om te verhuizen en nu is het eindelijk zo ver.”

Onder meer leveranciers van Plugge, waarmee het bedrijf langlopende relaties heeft, bezochten het open huis. Niet alleen leveranciers uit eigen land maar ook uit Denemarken en Noorwegen. Daarnaast namen klanten van Plugge een kijkje in het nieuwe pand. “Dan weet ik waar ik morgen moet zijn”, merkte een klant op. De dag na het open huis konden klanten op de nieuwe locatie terecht. De bezoekers stonden versteld van de ruimte die het nieuwe pand biedt. Een grotere vriesopslag, grotere kantine, meer kantoorruimte en een vergaderzaal. “Je vraagt je af hoe jullie het al die tijd gedaan hebben op de vorige locatie”, merkte een andere klant op.

Ruimte voor uitbreiding

Een foto op de muur van een van de kantoorruimtes biedt een kijkje terug in de tijd. De foto toont grootvader Dirk Plugge die het familiebedrijf in 1932 oprichtte. Er wordt ook vooruit gekeken. Met oog op de toekomst is er boven in het pand nog een grote lege ruimte. Voor opslag, voor het organiseren van een proefkeuken of kennissessies. Op de deuren van de koelcellen staan de logo’s van Plugge’s Puur, de eigen productielijn die Plugge Zeevis in 2020 lanceerde.

Voor nu is iedereen blij met het nieuwe pand. De opening werd gevierd onder het genot van een hapje en een drankje. En daar kon een stukje vis natuurlijk niet bij ontbreken.

Altijd op de hoogte blijven?