Viswinkel Ru-vis opent gekoelde Fish Pick-up

22 oktober 2020
Foto: Ru-vis

Viswinkel Ru-vis in Leusden opent deze week een gekoelde Fish Pick-up. Hier kunnen klanten vierentwintig uur per dag hun webshopbestellingen afhalen. Het concept is bedacht door een Belgische slager.

Karel van den Heuvel, commercieel directeur van webshopbouwer Graaggedaan.nl, tipte ondernemers Ruud van Diermen en Henrik Pieter de Graaf van Ru-vis. Van Diermen: “Karel weet dat wij continu op zoek zijn naar nieuwe kansen in ons bedrijf. Hij adviseerde om een keer in België te gaan kijken bij de bedenker van het concept dat in Vlaanderen opereert onder de naam Versbox. Dat hebben we gedaan en we waren direct laaiend enthousiast. Dit is waar de Nederlandse consument ook behoefte aan heeft.”

Fish Pick-up

Hoe werkt de Fish Pick-up precies? De Graaf: “Een consument plaatst een order in onze nieuwe webshop, betaalt en geeft aan hoe laat hij zijn bestelling wil ophalen in de Fish Pick-up. Zodra de bestelling gereed is, plaatsen we deze in één van de 22 gekoelde vakken. Daarna versturen we een unieke code naar de klant. Als hij deze intoetst bij de Fish Pick-up gaat zijn eigen vak open en kan hij zijn bestelling meenemen. Heel eenvoudig!”

Voordelen

Van den Heuvel: “De Fish Pick-up biedt een groot aantal voordelen. Je bent plots 24/7 geopend, want ook buiten de openingstijden van de winkel kun je klanten bedienen. Daarnaast is er een groeiende groep consumenten die liever niet in de rij bij de verswinkel gaat staan. Je spreidt hiermee de bezoekersdruk over de winkel en de Fish Pick-up. Dat is zeker ook in deze coronatijd een relevant voordeel.”

Altijd op de hoogte blijven?