Visserijorganisaties in gesprek met minister

1 september 2022 Redactie Vismagazine Paul Einerhand via Unsplash

In de visserijsector bestaat veel onvrede over de saneringsregeling voor de vissers die minister Henk Staghouwer eind juli afkondigde. Verschillende vertegenwoordigers uit de visserijsector zijn hierover in gesprek met de minister. Een van hen is Geert Meun van VisNed.

Aan Omroep Flevoland vertelt Geert Meun dat de vissers in de huidige regeling geen vergoeding krijgen voor de vangstrechten terwijl ze deze wel moeten inleveren. Onterecht, vindt Meun. “Je hebt namelijk ondernemers met een quotum van duizend kilo en je hebt ze van 100.000 kilo. En ze krijgen toch dezelfde vergoeding voor het schip dat ze inleveren.”

Samen met andere vertegenwoordigers ging hij in gesprek met de minister. Hij denkt dat de minister “ontvankelijk” is voor de argumenten. De saneringsregeling start vandaag (1 september), maar Meun hoopt dat deze toch aangepast kan worden. De startdatum kan verschoven worden en ook kunnen eventuele regels met terugwerkende kracht worden ingevoerd. Hij adviseert vissers die overwegen gebruik te maken van de saneringsregeling nog even te wachten of de in te dienen onder voorbehoud dat de voorwaarden nog veranderen.

Bekijk hieronder het gesprek van Meun met Omroep Flevoland.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?