Vis grootste duurzame productcategorie

4 augustus 2014

MSC maakt een gestage groei door in de markt. Van alle duurzame productcategorieën in Nederland heeft vis het grootste marktaandeel. Dat staat in de zomernieuwsbrief van de MSC. Die baseert de conclusie op de resultaten van de Duurzame Voedselmonitor van het Ministerie van Economische Zaken.

MSC heeft een druk voorjaar achter de rug waarin op beurzen en events het keurmerk voor duurzaam gevangen vis onder de aandacht van consumenten werd gebracht.

De organisatie hoopt dat steeds meer visserijen in het MSC programma gaan deelnemen. Want het zijn de investeringen, innovaties en inspanningen van de vissers die uiteindelijk het verschil maken op zee. Wat dat betreft is het ook een spannende periode: de garnalenvisserij zit al zo’n zeven jaar in assessment en zal dat dit najaar moeten afronden. Daarnaast is de hercertificering van zowel makreel als (Atlanto) haringvisserij gestart.

15 jaar

Ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van MSC werd een bijeenkomst gehouden met aanwezigen uit onder andere de politiek, beleid, visserij industrie, natuurorganisaties, handel, verwerking en retail. Het enige Nederlandse lid van het Bestuur van MSC, Kees Lankester, nam tijdens de bijeenkomst na 11 jaar afscheid als bestuurslid.

Bewuste Visweek

Ook dit jaar wordt weer de Bewuste Visweek gehouden, van 8-14 september. Dat gebeurt in samenwerking met ASC en WNF. Daarbij zijn niet alleen vrijwel alle grote supermarkten betrokken, maar dit jaar ook verschillende foodservice bedrijven, A-merken en leveranciers van vis.

Altijd op de hoogte blijven?