TV-kok Beuk met MSC naar Suriname

5 april 2012

De Surinaams-Nederlandse televisiekok Ramon Beuk heeft een bijzonder bezoek aan zijn geboorteland gebracht. Hij maakte een culinaire ontdekkingsreis die geheel in het teken stond van duurzame visserij. Ramon Beuk nam een kijkje achter de schermen bij de Surinaamse seabob garnaalvisserij in Paramaribo die eind 2011 het MSC-keurmerk voor duurzame visserij heeft behaald.

Tijdens het bezoek aan de visserij lieten de seabobvissers aan Ramon zien hoe hun verse vangst aan land wordt gebracht en verwelkomden hem aan boord van hun schip ‘Neptune 6’, een vissersboot die die ook als onderzoeksschip wordt ingezet. Aan boord legden de vissers de top-kok uit wat duurzame visserij volgens de MSC-standaard voor hen inhoudt en vertelden ze over innovatieve duurzame visserijtechnieken. Ook werd er een kijkje genomen in de seabob-productiehal van Heiploeg Suriname, de drijfveer achter het MSC-certificeringsproces van de visserij. Daarna ging de chef-kok zelf aan de slag en kookte hij heerlijke gerechten met verse seabob garnalen.

Ambassadeur

“De Surinaamse seabobvissers hebben samen met de overheid hard gewerkt om zo gecontroleerd te vissen dat er genoeg seabob garnalen overblijven en hun effecten op het andere leven in zee tot een minimum te beperken. Ze horen daarmee tot de wereldtop in de duurzame visserij”, aldus Nathalie Steins, Manager MSC Benelux. “Ramon Beuk is een echte ambassadeur voor duurzaam geproduceerde en fair trade producten. Wat is er dan nog toepasselijker dan dat hij in zijn vaderland laat zien dat je met duurzame garnalen ook ontzettend lekker kunt koken.”

Ramon Beuk: “Begrippen als eerlijke handel, duurzaam en verantwoord geven mij altijd een goed gevoel. Een reden om MSC een warm hart toe te dragen.”

Altijd op de hoogte blijven?