Team Agro organiseert vierde editie Dag van de Agrarische Medewerker

11 augustus 2023 Redactie Food Team Agro NL

Team Agro roept dinsdag 15 augustus voor de vierde keer uit tot de ‘Dag van de Agrarische Medewerker’. Boeren, tuinders en vissers laten die dag hun waardering blijken aan alle medewerkers op hun agrarische bedrijven. Team Agro lanceerde deze dag in 2020 voor het eerst.

“Het lijkt vanzelfsprekend dat jaarrond de winkels vol liggen met genoeg en kwalitatief goed voedsel en bloemen”, meldt Team Agro. “Middels constante inzet en aandacht zorgen boeren, tuinders, vissers én alle medewerkers in de agrarische sector, dagelijks voor onze groenten, fruit, zuivel, vlees, vis en bloemen.”

Waardering voor medewerkers

Agrarische medewerkers zijn onmisbaar voor de ondernemers. Zij helpen bij het binnenhalen van de oogst, zorgen voor alle dieren, melken de koeien als de boer op vakantie gaat of nemen werkzaamheden als schoonmaak en onderhoud van machines en gebouwen voor hun rekening. Daarom startte Team Agro NL in 2020 met een speciale dag om deze medewerkers eens in het zonnetje te zetten. 

Agrarische werkgevers kunnen naar eigen voorkeur aandacht besteden aan de dag. Bijvoorbeeld met de hashtag #DagVanDeAgrarischeMedewerker in een post op hun eigen sociale media-accounts. Daarnaast kunnen medewerkers worden verrast met iets lekkers, een attentie of via een geschreven tekst op een voor deze dag ontworpen postkaart. Via de website van Team Agro NL kan de kaart door iedereen worden gedownload en eventueel via internet gedrukt en verstuurd worden.

Team Agro

Team Agro NL staat voor verbinding tussen boer en burger en openheid over het echte boerenwerk. Binnen Team Agro NL hebben de boerenambassadeurs als Nederlandse voedsel- en bloemenmakers de krachten gebundeld voor een krachtige sectorpromotie. Zo wordt gewerkt aan een gezamenlijke boodschap vanuit de hele agrarische sector.

Altijd op de hoogte blijven?