Sial biedt inspiratie voor de voedingsmiddelenbranche

20 februari 2018

De internationale voedingsmiddelenvakbeurs Sial vindt plaats van 21 tot en met 25 oktober 2018 in Parijs. Deze tweejaarlijkse vakbeurs biedt volop inspiratie voor de hele voedingsmiddelenindustrie. De complete branche komt bijeen voor het delen van actuele en toekomstige oplossingen en om samen de vraagstukken voor de aankomende 30 jaren aan te gaan.

Negen maanden voor de start van de beurs is ruim 90 procent van de oppervlakte is reeds gereserveerd door exposanten uit zo'n 80 landen. Dit aanbod wordt ingedeeld per sector of per geografische regio. Sial verwacht dat 160.000 internationale bezoekers de beurs komen bezoeken.

Speciale beursruimtes Sial 2018

De Sial heeft evenals in 2016 weer speciale beursruimtes voor opkomende sectoren. Dit jaar is er voor het eerst een speciale ‘Alternative Food’ sector, met daarin biologische, ‘e-vrije’, ecologische, duurzame producten en halffabricaten,  met een ruimte voor rondetafelgesprekken, conferenties en de organisatie van rondleidingen.

Dit jaar is er opnieuw extra aandacht voor dranken en ook de ‘Made in France’ producten worden wederom in een gezamenlijke beursruimte bijeengebracht. Ook is de ruimte ‘equipment en diensten’ er weer om de laatste technologieën en equipment te kunnen presenteren aan het MKB.

SIAL wil tot slot een helder inzicht in de toekomstige ontwikkelingen van de sector bieden. Daarom is er in 2018 een nieuw evenement ‘Future Lab’, met Europese start-ups, mondiale studies en belevingsruimtes. De bekende Franse chefkok Yannick Alléno sponsort de aankomende beurseditie en is ook aanwezig.

Nederland sterk vertegenwoordigd

Dit jaar zal het aantal Nederlandse bedrijven op de SIAL Paris nog groter zijn dan in 2016. Naar verwachting worden het er 200! De bedrijven zijn aanwezig met een eigen stand of nemen deel aan de door Gielissen georganiseerde Dutch Pavilions.

Een van de belangrijkste redenen om deel te nemen aan de SIAL Paris is het internationale karakter van de beurs. Meer dan 70 procent van de verwachte 160.000 bezoekers komt van buiten Frankrijk. Naast een grote toestroom van Europese bezoekers komt een aanzienlijk deel van de SIAL-bezoekers uit Azië (7 procent), Afrika (5 procent), het Midden-Oosten (6 procent), Zuid-Amerika (4 procent) en Noord-Amerika (4 procent). Daarnaast is de SIAL Paris de beurs bij uitstek voor het introduceren van nieuwe producten. De SIAL Innovation Awards zijn zeer gewaardeerde prijzen en de winnende bedrijven merken meteen de impact op hun omzet.

Sial Netwerk

  • Het Sial Network  organiseert naast Parijs jaarlijks nog vijf beurzen:
  • Sial Canada in Montreal van 2 tot en 4 mei. In 2016 v
  • Sial China (16 t/m 18 mei 2018 in Shanghai) heeft nog wat ruimte op het Holland Pavilion en ook kunnen nog individuele stands geboekt worden. Een dertigtal Nederlandse bedrijven is er dit jaar bij in China.
  • Sial Interfood Jakarta (21 t/m 24 november 2018) trekt zo'n 45.000 bezoekers.
  • Sial Middle East is van 10 tot en met 12 december. Deze beurs onderscheidt zich door het matchmaking programma en een sterk stijgend aantal bezoekers (+16%).
  • Food India Inspired by SIAL is de nieuwste variant. Deze beurs vindt van 16 tot en met 18 september 2018 plaats in New Dehli. Het doel is om ongeveer 250 bedrijven kennis te laten maken met de Indiase groeimarkt. Naast een beursconcept met bezoekers en exposanten biedt de organisatie de exposanten een afsprakenprogramma met Indiase inkopers; workshops over markten, trends en trade barriers; proeverijen van de aangeboden producten; en Store Tours, excursies aan retailers om de Indiase markt beter te begrijpen.

Altijd op de hoogte blijven?