‘Ruimer denken; niets is vanzelfsprekend’

23 september 2020 Xandra Veltman

Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Ondersteuning daarbij van leveranciers is altijd welkom en inspirerend. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag rondom het thema smaakmakers met Proef Zeeland.

Sinds Covid-19 is het bij Proef Zeeland, de winkel van Neeltje Jans, superdruk. “Ondanks de start van het mossel- en kreeftenseizoen tijdens de lock-down”, zegt Jan Knulst van Proef Zeeland. “We hebben er het beste van gemaakt en blijven positief. Je moet ruimer denken, meer acties voeren, afhalen regelen, dat soort dingen. We kregen ineens mensen in de winkel die hier normaal kwamen eten en tot nu toe zelden zelf kookten. Die hebben we van alles uitgelegd. Maar Belgen en Duitsers kwamen natuurlijk ook niet, een vreemde ervaring als het seizoen begint. Je beseft dat eigenlijk niets vanzelfsprekend is, dat je er echt wat voor moet doen en dat kwaliteit en service voorop moeten blijven staan. Daar komen mensen uiteindelijk voor.”

Mosselkroketjes

Die kwaliteit staat ook hoog in het vaandel van Gerard de Groot, allang een bekende in culinair Zeeland. Precies 25 jaar geleden bracht hij de eerste mosselkroketjes op de markt die, zo zegt hij, ‘de Rolls Royce’ onder de kroketten zijn. Daar is Knulst het grondig mee eens. “Wij verkopen ze graag. Ze zijn een delicatesse. Het valt niet mee om van een mossel zo’n smakelijke kroket te maken, je moet moeite om een goede consistentie te krijgen en de mosselsmaak te proeven. Dat is Gerard gelukt. Hij is gewoon innovatief. Onlangs heeft hij het recept nog verfijnd. Ik vind beide varianten lekker en een geschikt product om in de winkel te voeren, los, met frites of op een broodje.”

Dit is tweede deel van deze rondvraag met het thema smaakmakers. Volgende week volgt deel 3. Lees hier deel 1 terug. Abonnees van Vismagazine lezen de complete rondvraag online of in Vismagazine 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?