Programma Schelpdierconferentie in het teken van duurzaamheid

6 december 2023 Redactie Vismagazine Henk Riswick
In Deltapark Neeltje Jans vindt op 18 en 19 januari de Internationale Schelpdierconferentie plaats. De voorwaarden voor een duurzame toekomst van de schelpdiercultuur staat centraal tijdens deze achtste editie. De organisatie vertelt meer over het programma.

"Wat kunnen schelpdieren betekenen in een duurzaam en eiwitrijk voedselpakket, waar moet dat worden geproduceerd en wat is er beschikbaar aan nieuwe technieken? Met praktijkmensen – jong en oud – worden ervaringen gedeeld over werken in de schelpdiersector. Op de beurs zijn er meer stands dan ooit, er zijn in totaal 32 bedrijven vertegenwoordigd. De Producenten Organisatie voor de Nederlandse Mosselcultuur houdt op donderdagmiddag op Neeltje Jans de traditionele nieuwjaarsreceptie.

Programma 

Het programma voorziet in achttien plenaire presentaties, waaronder vijf over ontwikkelingen in het buitenland. Verder zijn er korte pitches over actuele onderwerpen. Op de beurs zijn er stands over nieuwe technieken op het gebied van kweek, verwerking, scheepsbouw, broedhuizen, materialen en kwaliteitsborging. De posterpresentaties gaan onder meer over onderzoek naar mossel & zeewierkweek in de (offshore) Noordzee. De Zeeuwse fotograaf Rem van den Bosch presenteert een fotoselectie.   

Schelpdierconferentie 2024

Er is al veel belangstelling voor de conferentie en voor het diner op de donderdagavond. Inschrijven voor de conferentie en het diner kan via de website. Bezoek aan alleen de beurs is gratis, daarvoor is geen inschrijving nodig. Alles over het programma, deelnemende bedrijven, posters, diner en inschrijving is te vinden op de website."

Altijd op de hoogte blijven?