Oesterkennis vergroten in Zeeland

11 mei 2012

Oesters zijn dé lokale culinaire specialiteit van Zeeland. Het is natuurlijk altijd een feestje om oesters te eten maar het is nóg leuker om ze ook zelf te rapen. En dat kan in Wemeldinge, onder begeleiding van ervaren gidsen. Tijdens een anderhalf tot twee uur durende tocht langs de Oosterschelde laten gidsen van het NP Oosterschelde zien waar de oesters voor het oprapen liggen in Zeeland. Ze zullen vertellen over het grootste Nationaal park van Nederland en de oesters. Uiteraard kunnen de zelfgevonden oesters daarna ook geproefd worden. Verder worden ook de gevonden wieren, kokkels, krukels en mossels direct vers bereid langs de kant van het water.

Wie nog meer over oesters te weten wil komen moet naar Yerseke. In Yerseke is in april ‘de Oesterij’ geopend. Een mooi nieuw informatiecentrum op een historische locatie, bij de oude oesterputten van Yerseke. Na een periode van renovatie en restauratie is hier nu de mogelijkheid om bezoekers op een gezellige vrijblijvende manier kennis te laten maken met de schaal- en schelpdiercultuur en de producten.

De data van de oester-excursies zijn:

  • 26 mei: 14.00 uur
  • 3 juni : 10.30 uur
  • 22 juli: 13.30 uur
  • 18 augustus 10.30 uur
  • 22 september 14.00 uur

Voor groepen zijn er ook op aanvraag extra excursies mogelijk.

Voor meer informatie zie www.hotelwemeldinge.nl

 

Altijd op de hoogte blijven?