Nieuw boek van Bart van Olphen

23 februari 2024
In mei verschijnt bij Carrera Culinair een nieuw boek van Bart van Olphen, het kookboek Vis van de BBQ. In dit boek deelt Van Olpen niet alleen bbq-recepten voor vis maar ook verhalen over duurzame visvangst.

Vis speelt een belangrijke rol in het leven van Van Olphen. “Waar komt mijn passie voor vis vandaan? Mensen vragen me dat vaak, maar ik weet echt niet precies wanneer het begon”, vertelt hij. “Ik herinner me zeker dat ik als jongen gefascineerd was door de enorme schotel met zeevruchten die elk jaar op tafel werd gezet als we vakantie vierden in Parijs.”

Boeken over vis

Hij heeft meerdere titels over vis op zijn naam staan. Voor zijn eerste kookboek ‘Fish Tales’ ontving hij een Gourmand Award. Andere titels van zijn hand zijn onder andere ‘Het Nederlands viskookboek’, Het Albert Heijn viskookboek, Het Zeeuwse Mossel kookboek, de ‘Visbijbel’ en ‘Vis uit blik’ deel 1 en deel 2.

Fish Tales

Bij Van Olphen staat duurzame vis centraal. Zo'n tien jaar geleden startte hij met het duurzame vismerk Fish Tales. Hiervoor werkt hij samen met lokale visserijgemeenschappen over de hele wereld. Door duurzame vangstmethoden te gebruiken, draagt het merk bij aan gezonde oceanen en kunnen kleine visserijgemeenschappen werken en blijven bestaan. Inmiddels is Fish Tales actief over de hele wereld. Onlangs behaalde het merk de B-corp certificering.

Vis van de BBQ verschijnt mei 2024 bij Carrera Culinair.

Altijd op de hoogte blijven?