MSC-zeebaars op ESE

26 april 2012

Op de ESE in Brussel is de eerste MSC-gecertificeerde zeebaars gepresenteerd. De zeebaarsvissers van de Vereniging van Beroepsmatige Handlijnvissers Nederland (VBHL) overhandigden de eerste vangst van hun zeebaars met het MSC-keurmerk aan Rupert Howes, MSC chief executive.

De nadruk lag op het kleinschalige en traditionele karakter van hun MSC gecertificeerde visserij. Sander Buijs van certificeringsbureau SGS overhandigde het MSC certificaat aan de woordvoerder van de zeebaarsvissers, Imre Schep.

De VBHL zeebaarsvisserij is kleinschalig en zeer traditioneel: ze vissen met hengels, visdraad en kunstmatig of natuurlijk aas. Onmiddellijk na de vangst worden de vissen afzonderlijk van elkaar op ijs gezet, wat de hoge kwaliteit van de zeebaars garandeert. Ook is er niet of nauwelijks bijvangst.

Rupert Howes: “Mijn felicitaties gaan uit naar de Nederlandse zeebaarsvisserij voor hun harde werk bij het behalen van het MSC-certificaat. Deze visserij maakt deel uit van een groep kleinschalige en traditionele visserijen in ons programma die succesvol hun visserijen veilig hebben gesteld op lange termijn, en hun duurzaamheid hebben aangetoond met het MSC certificaat. Ik wens ze elk succes toe op de markt.”

Altijd op de hoogte blijven?