Mosselseizoen beleeft zonnige start

5 juli 2012

Het mosselseizoen met de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem is onder een warm zonnetje gestart onder grote belangstelling van de Nederlandse en Belgische pers.

De Zeeuwse mosselsector is positief gestemd over de kwaliteit, de smaak en de hoeveelheid vleesgewicht die de mossel in schelp bevat. "De natuur heeft ons verrast. Wij zijn blij met deze oogst die, ondanks de lage watertemperatuur van de afgelopen periode, uitstekend genoemd mag worden. Blijkbaar is er genoeg voedsel aanwezig voor de niet al te grote maar rijk gevulde schelp" aldus Jos van Damme namens de mosselkwekers uit Zeeland.

De hoeveelheid oogstbare mosselen is in de eerste maanden van het seizoen gering. Pas later in het mosselseizoen (van juli tot april) zal blijken welke totale hoeveelheid beschikbaar is.

Het pannetje Zeeuwse mosselen blijft een populair gerecht. De komende weken gaan miljoenen kilo's mosselen naar onze zuiderburen. De mossel is immers verankerd in de Belgische eetcultuur. In Nederland is jaarlijks een lichte stijging in afzet te zien. In beide landen voert de mosselsector een promotiecampagne om de consument te inspireren mosselen vaker op het menu te zetten. (foto: Productschap Vis/Mosselkantoor)

 

Altijd op de hoogte blijven?