MDV schip overgedragen aan de eigenaren

8 juni 2015

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant ‘t Achterhuis in de haven van Urk werd afgelopen vrijdag, 5 juni, het pilotschip van de Stichting masterplan duurzame visserij,  de MDV 1 Immanuel, overgedragen aan de eigenaren, de families Romkes en Kramer.

 

Schol

Het ochtendprogramma was speciaal bedoeld voor directe betrokkenen en pers. Tijdens die bijeenkomst gaf Auke Hoefnagel, voorzitter van de Stichting MDV en directeur van Flynth adviseurs en accountants Urk, tijdens zjin openingswoord toelichting op het voortraject. Vervolgens gingen de gasten aan boord van de MDV 1 voor een rondvaart over het IJsselmeer, waarbij de eigenaren, bouwers, bestuursleden van MDV en de bemanning toelichting gaven op de werking van het innovatieve schip. De gasten werden tijdens de vaart getrakteerd op vers gebakken schol.

 

Scheepsbijbel

Tijdens het middagprogramma vond onder grote belangstelling de officiële overdracht van de MDV 1 Immanuel plaats. Na verschillende speeches en dankwoorden van onder meer Auke Hoefnagel, Klaas Hoekman, Hendrik Romkes en Klaas Kramer werd de scheepsbijbel overhandigd aan Klaas Kramer, die daarna voorging in gebed. Daarna werd de MDV 1 officieel in gebruikgenomen door het luiden van de in de zaal opgestelde scheepsbeldoor Geert Post, wethouder Visserij van de gemeente Urk. Dat signaal werd overgenomen door de scheepshoorn, waarna de aanwezigen het glas hieven op een behouden vaart van dit revolutionaire schip.

Meer over de overdracht in Vismagazine 6 en een uitgebreide reportage over de MDV 1 in de zojuist verschenen Vis Special.

Foto’s: Koos Groenewold

Altijd op de hoogte blijven?