Kookboek Vis uit Blik van Bart van Olphen

25 september 2014

Het nieuwe kookboek van Bart van Olphen is een ode aan duurzaam gevangen vis uit blik. Naast veel recepten biedt het boek een kijkje in de levens van vissers die met respect voor de natuur vissen. Bart van Olphen zet zich al jaren in voor de consumptie van duurzaam gevangen vis. In 2008 ontving hij de onderscheiding voor meest duurzame seafood-ondernemer ter wereld. Zijn reizen naar visserijgemeenschappen over de hele wereld inspireren hem om visproducten met een verhaal te ontwikkelen. Tijdens een van deze reizen dook hij voor zijn nieuwste boek in de rijke historie van visconserven in landen als Spanje en Portugal waar de liefde voor goede kwaliteit vis-uit-blik al van generaties op generatie wordt overgedragen. In Vis uit Blik neemt Bart de lezer mee naar deze wereld.

In het boek staan 65 verrassend en eenvoudige gerechten waarbij verse ingrediënten worden gecombineerd met onder andere tonijn, zalm, krab, garnalen, makreel en sardines uit blik.

Canned seafood gourmet

Het boek sluit aan bij groeiende aandacht voor kwalitatief goede visconserven in trendy wereldsteden. Onder het motto ’canned seafood gourmet’ verschijnen er in steden als New York, Londen, Barcelona en Lissabon (zie onder)  in hoog tempo nieuwe foodboetieks en bar-restaurants die zich specialiseren in topkwaliteit vis-uit-blik.

Lees ook: 

Restaurant Tincan serveert uitsluitend vis uit blik

 

Altijd op de hoogte blijven?