‘Koel-vriestrailers ideaal voor geconditioneerd transport’

3 juni 2020 Xandra Veltman

Vis blijft steeds langer houdbaar dankzij voortdurende innovatie van koeltechnieken. Er zijn immers vele momenten tussen vangst en consumptie dat vis koel gehouden moet worden. Vandaag deel 1 van deze rondvraag met Vincent Poll van Dawsongroup.

Dawsongroup, in 1935 opgericht in Engeland, verhuurt al sinds 1993 in de Benelux mobiele cellen, waaronder koel-vriescellen, warmte- en tempereercellen, shockvriezers en klimaatkamers. Daar is nu de verhuur en verkoop van koel-vriestrailers bijgekomen, vertelt Vincent Poll. “In Engeland leveren we al veel langer koel-vriestrailers. Het is dan ook een logische stap om dat nu ook in de Benelux te doen. Wij kunnen snel op maat gemaakte en schaalbare oplossingen bieden die de prijs per pallet verlagen en tegelijkertijd de logistieke capaciteit verhogen en de efficiëntie verbeteren.”

Van geconditioneerde opslag naar geconditioneerd transport is een logische stap. Dawsongroup biedt oplossingen voor de geconditioneerde supply chain en ondersteunt daarmee het gehele logistieke proces van transport en verwerking tot opslag van producten. Poll: “Eerder moest je daarvoor naar verschillende partijen. Dat hoeft nu niet meer en we hebben de ervaring dat we klanten hiermee echt helpen. Het wordt zeer gewaardeerd want klanten hebben nu nog maar één aanspreekpunt, namelijk Dawsongroup. Men kan - zonder wisseling tussen diverse partijen - gemakkelijk opschalen in logistieke faciliteiten.”

Dit is deel 1 van de rondvraag met het thema koeling. Volgende week verschijnt deel 2. Abonnees van Vismagazine lezen de complete rondvraag online of in Vismagazine 4-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?