Keukenlab

11 mei 2020

Als je begrijpt wat er in je pannen gebeurt, word je vanzelf een betere kok en krijg je meer controle in de keuken. Met dit idee in hun achterhoofd schreven Eke Mariën en Jan Groenewold dit kookboek.

Ze maken in begrijpelijke taal de wetenschap van het koken inzichtelijk en laten zien hoe je de beste resultaten bereikt in je eigen keukenlab. Van het bakken van luchtige briochebroodjes en perfecte friet tot het vangen van aroma’s in sauzen en schuimen.

Mariën en Groenewold nemen 15 processen die aan de basis liggen van het koken (zoals Maillard-reacties, karamellisatie, verdamping, emulgeren, oxidatie, etc.) onder de loep. De theorie achter deze processen wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden en recepten uitgelegd. Je leert zo precies hoe je je eigen kookresultaten kunt perfectioneren. Maar uiteraard komt al deze kennis niet alleen in de keuken van pas, ook voor bakkers, visspecialisten en slagers is de kennis van processen essentieel.

Keukenlab van Eke Mariën en Jan Groenewold is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Keukenlab | ISBN: 9789038805955 | Prijs: € 32,50

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?