Johan Schreur (Profish Food) overleden

9 mei 2012

De directie van Profish Food B.V. heeft bekend gemaakt, dat oud-directeur Johan Schreur vandaag, 9 mei, is overleden. Met het overlijden van Johan Schreur verliest de Nederlandse retail- en foodbranche een toonaangevend ondernemer. Johan heeft tot het laatste moment enorm veel betekend voor het bedrijf en het personeel van Profish Food B.V. in Twello.

Komende vanuit het slagersvak richtte Johan Schreur samen met zijn vrouw Gerrie in 1968 Johma salades opgericht. Johma (een samentrekking van Johan en Martin, zijn compagnon) werd de grootste en bekendste producent in koelverse salades. In 1984 verkocht hij het bedrijf aan Heinz.

Na de verkoop van Johma startte Johan Schreur met het bedrijf Profood, de eerste producent van koelverse maaltijden in Nederland. Onder Profood werd Zeevisgroothandel Siewertsen overgenomen en werden de pijlen gericht op het ontwikkelen van voorverpakte visproducten. In 1991 waren deze producten voor het eerst te vinden in de Nederlandse supermarkt, horeca en institutionele markt. In 1997 is het bedrijf Profood verkocht aan Fano Fine Food en werd de focus gelegd op de verdere ontwikkeling van Siewertsen. Met een naamswijziging naar Profish en een verhuizing naar het Gelderse Twello was het bedrijf startklaar om onder leiding van zijn zoon Frank Schreur verdere uitbreiding in het retailkanaal door te zetten.

Voor zijn bewezen diensten werd Johan Schreur in 1999 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Johan Schreur is 72 jaar geworden. Hij laat zijn vrouw, twee kinderen en vijf kleinkinderen achter.

Altijd op de hoogte blijven?