Huldiging winnaars AD-Haringtest

6 juli 2012

Het was al bekend gemaakt vanmorgen. En morgen verschijnt de volledige lijst pas in het Algemeen Dagblad, maar de prijswinnaars van de AD-haringtest zijn vanmorgen al gehuldigd.

En na een aantal jaren de haring aan de winnaars geleverd te hebben, mochten Abdul en Umut Tagi van vishandel Atlantic nu zelf de prijs voor de beste haring in ontvangst nemen. “Het was gewoon de ultieme smaak, dat zilte en dat romige, zoals een haring moet zijn”, aldus beoordelaar Paul Hovius (AD). Atlantic kreeg een tien voor zijn haring.

Abdul Tagi: “Dit voelt goed! We dachten wel dat we een kans maakten, omdat we goede haring verkopen en collega’s daarmee al gewonnen hebben. Maar het is toch een verrassing. We zijn ontzettend blij en trots. Vanavond gaan we het samen met het hele personeel vieren en dan gaat de champagne open!”

De tweede plaats in de AD-haringtest was voor vishandel Kees Koning, derde werd de winnaar van vorig jaar, Simonis. Schmidt Zeevis staat op de vierde plaats en Visgilde Oosterschelde werd vijfde. De beker werd uitgereikt door Paul van den Bosch, adjunct-hoofdredacteur van het AD. (foto: Joep van de Pal)

 

Altijd op de hoogte blijven?