Gedeputeerde Jo-Annes de Bat opent Mossel & Oesterboulevard Yerseke

14 juli 2022 Redactie Vismagazine

De Mossel & Oesterboulevard in Yerseke is gestart. Gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Jo-Annes de Bat, verrichtte de officiële opening door de elektrische Mossel & Oesterboulevard shuttlebus door het openingslint te rijden.

Tijdens de Mossel & Oesterboulevard krijgen bezoekers van Yerseke een goede kijk op de wereld van mosselen en oesters. Er is een uitgebreid programma met onder andere rondvaarten, de expositie Zeeuws Meisje, straatartiesten, foodtrucks en een culinaire wandeling: de Zilte Zaligheden Route. Ook presenteert het Kunstenaarscollectief zich in een pand aan de Paardenmarkt en zijn in Yerseke het Oosterscheldemuseum en de kerk te bezoeken.

Rondleidingen

Nieuw dit jaar zijn de rondleidingen bij mosselverwerkingsbedrijf Roem van Yerseke en door het schelpdieren ‘wellness resort’ van AquaTriton. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst de e interactieve Mossel & Oesterboulevard web app. Hiermee kunnen bezoekers makkelijk hun weg vinden, zowel ter plekke als in de voorbereiding van hun bezoek.

Shuttlebus

Ook is er een samenwerking met het NS station Kruiningen-Yerseke en rijdt er (in ieder geval) drie woensdagen een speciale Mossel & Oesterboulevard E-shuttlebus, dezelfde bus waarmee Jo-Annes de opening verrichtte. Het duurzame vervoersmiddel, mogelijk gemaakt door Kotra Logistics, wordt ingezet om bezoekers van en naar het NS intercity station Kruiningen-Yerseke te vervoeren maar dient ook als hop-on hop-off bus langs de haven en door het dorp.

Mossel & Oesterboulevard

De Mossel & Oesterboulevard in Yerseke duurt tot en met 31 augustus. Op de website vindt je meer informatie over alle activiteiten en  kun je ook terecht voor tickets. De Mossel & Oesterboulevard is een initiatief van de schelpdierensector, Nederlands Mosselbureau, gemeente Reimerswaal, Provincie Zeeland en (horeca)ondernemers uit Yerseke. En krijgt een bijdrage uit het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij.

Altijd op de hoogte blijven?