Fish Tales geeft nieuwe aandelen uit

8 juni 2023 Redactie Vismagazine Fish Tales

Op World Ocean Day geeft Fish Tales aandelen uit om verder te groeien in de Verenigde Staten. Nu de producten ook in de schappen van supermarktgigant Walmart komen te liggen staat het duurzame vismerk op het punt om Amerika te veroveren.

“We zijn al een tijdje beschikbaar in de Verenigde Staten en we gaan heel goed als merk”, vertelt Bart van Olphen, die samen met Harm Jan van Dijk het merk oprichtte. “Sinds we na Corona weer het land in konden, hebben we al vele supermarktketens aan ons kunnen binden.”

Groei Verenigde Staten

Fish Tales groeit niet alleen sterk bij bestaande klanten, als Whole Foods Market en The Fresh Market, maar ligt vanaf dit najaar ook in schappen bij supermarktgigant Walmart. ’s Werelds grootste retailer neemt twaalf producten van Sea Tales – zo heet Fish Tales in de VS – op in het assortiment. Naast Walmart gaan ook andere nieuwe supermarkten producten van Sea Tales verkopen. “Kortom, er ligt een sterke groei in het vooruitzicht voor het Nederlandse vismerk.”

Financieringsronde

Om deze plannen te realiseren hebben Bart en Harm Jan een nieuwe financieringsronde via investeringsplatform Eyevestor opgezet. Het doel is om 1 miljoen euro op te halen en daarmee het team in de VS uit te breiden. Iedereen kan vanaf een bedrag van €250 aandeelhouder worden van Fish Tales. In de eerste financieringsronde heeft Fish Tales bewezen dat share funding, investeren zonder grote investeringspartij, een succes is. Inmiddels zijn meer dan 800 mensen mede-eigenaar van het bedrijf. Dat Fish Tales in de goede flow zit, is ook terug te zien in de nieuwe waardering door de specialisten van Funding Masters. De doorbraak in de VS zorgt er mede voor dat de waarde van Fish Tales binnen twee jaar is gestegen van 9 naar 21 miljoen. Voor iedereen die is ingestapt betekent dit een zeer gezond rendement.

Duurzame visserij

Bart: “Jarenlang heb ik gereisd om te leven, vissen en koken met ’s werelds meest duurzame visserijgemeenschappen. De vissers geven het goede voorbeeld en laten zien hoe we moeten vissen voor een gezonde toekomst. Deze gemeenschappen laten zien dat we wel degelijk op een verantwoorde manier vis kunnen vangen en eten. Samen met hen willen we de wereld van vis veranderen. Mede door de aandeelhouders-community is het mogelijk om zonder enige concessie te werken aan gezonde oceanen, goede werkomstandigheden voor de vissers en nátuurlijk de lekkerste vis. Niet alleen in Europa, nu ook in Amerika.” 

Altijd op de hoogte blijven?