Fish Tales geeft aandelen uit

12 juli 2021 Redactie Vismagazine

Fish Tales wil activiteiten verder uitbreiden, met name in de Verenigde Staten. Daarom geeft het duurzame visbedrijf één miljoen nieuwe aandelen uit en heeft daarvoor de Fish Tales Investors Coöperatie opgezet.

Het doel van Fish Tales is het bevorderen van duurzaam gevangen vis. Hiervoor werkt het bedrijf wereldwijd samen met kleinschalige en duurzaam opererende vissersgemeenschappen. Fish Tales is actief in zes landen en verkoopt meer dan tachtig visproducten, zowel vers, diepvries als ingeblikt.

Verenigde Staten

In 2020 verkocht Fish Tales voor €12 mln aan duurzame vis. De komende drie jaar wil het bedrijf de omzet jaarlijks verdubbelen tot €100 mln in 2024. De groei moet vooral in de Verenigde Staten plaatsvinden, vertelt oprichter Bart van Olphen in het FD. Tonijn in blik is in de Verenigde Staten het meest verkochte visproduct, een markt van 2,5 miljard dollar per jaar. "Als we maar 2,5% van de Amerikaanse markt voor ingeblikte tonijn duurzaam kunnen veroveren, halen we ons groeidoel met twee vingers in de neus", aldus van Olphen in het FD.

Één miljoen aandelen

Om deze groeiplannen te financiëren heeft het duurzame visbedrijf de Fish Tales Investors Coöperatie opgericht. Deze koopt de één miljoen aandelen in Fish Tales Holding. Dit is 10 procent van het bedrijf. De coöperatie geeft certificaten uit aan de investeerders. Deze worden door een onafhankelijke bestuur vertegenwoordigd in de aandeelhoudersvergadering van Fish Tales Holding, waardoor de vele kleinere aandeelhouders één krachtige stem krijgen. Belangrijke besluiten worden eerst voorgelegd aan de investeerders in de coöperatie.

Meer informatie: Fish Tales

 

Altijd op de hoogte blijven?