Duurzame onderscheiding voor Henry Schilder

2 juli 2015

Bij Volendammer Visspecialist Henry Schilder uit Amstelveen hangt sinds kort een ‘CO2-reductie certificaat’ aan de muur. Schilder recycled zijn tot biodiesel en en draagt daarmee bij aan een beter milieu. “Wij willen zoveel mogelijk duurzaam en energiezuinig werken,” vertelt eigenaar Henry Schilder. “Wij proberen al 25 jaar te innoveren. Want ook in onze branche moet je altijd alert blijven en inspelen op de wensen van de consument. Wij hebben een breed en divers assortiment en staan altijd open voor vernieuwing. Het scheiden en recyclen van zijn afval is hier een onderdeel van.”

 

Oude frituurolie

Wekelijks worden tientallen liters oude frituurolie bij Schilder opgehaald door het recyclingbedrijf Rotie en gerecycled tot tweede generatie biodiesel. “Ik kan mij nog herinneren dat de heren van Rotie 25 jaar geleden voor het eerst onze oude olie kwamen ophalen bij onze toenmalige vestiging in de supermarkt van Bovenkerk/Amstelveen,” vertelt Henry Schilder. “Het is toch prachtig dat tegenwoordig auto’s kunnen rijden op onze oude olie?”

 

Biodiesel

Biodiesel wordt toegevoegd aan de diesel die dagelijks wordt getankt. Het gebruik van biodiesel verlaagt de CO2-uitstoot tot meer dan 85 procent ten opzichte van fossiele brandstof. Daarnaast biedt biodiesel een oplossing voor het opraken van de fossiele brandstoffen. 

Op de foto Henry Schilder tijdens de voorronde van de vorige wedstrijd om de titel Visspecialist van het jaar.

   

Altijd op de hoogte blijven?