De Heerenkeet opent viswinkel

11 juli 2012

Richard en Marion Snijder hebben eindelijk hun viswinkel in het Zeeuwse Kerkwerve geopend. Ze ondervonden veel tegenslag: er was bezwaar van omwonenden en hun leverancier van koel- en vriesapparatuur ging failliet. Het heeft maar liefst acht jaar geduurd en lange tijd verkocht Richard Snijder vis vanuit een koelwagen achter zijn drukke restaurant.

Maar nu is de winkel klaar, en open. Richard Snijder: “Ik heb daarvoor een stel kreeftenbassins gekocht, via internet. Die bleken veel groter dan ik dacht! Maar het staat prachtig.” De verwerkingsruimte, ook voor het restaurant en de groothandel, is achter de winkel, met een open doorkijk. “Zodat de mensen kunnen zien hoe hun vis gefileerd wordt!” Dat fileren zal Richard vooral gaan doen, samen met de visinkoop. Want dat is zijn lust en zijn leven. “Ik zal zelf niet veel in die winkel staan, anders sta ik daar maar gezellig te praten.”

Richard en Marion hebben een eigen rookoven. “Er kan 40 kilo paling in, of 25 zijden zalm. We roken alles! Sprotjes, makreel, kippers, lam, rund, sliptongetjes, rode poon… we drogen de scharretjes er op! Die hangen dan hier aan de waslijn… Die hangen straks ook in de winkel! We willen terug naar vroeger, zodat mensen weer weten waar hun eten vandaan komt!”

Marion Snijder organiseert ook workshops die aansluiten op haar ideeën over koken: zoek je eten langs de dijk. “Je kunt vrijwel alles eten wat hier groeit. Ik heb ook overal receptjes van. Daar ligt onze passie."

   

Altijd op de hoogte blijven?