Boze boeren, LED-lampen en kipdino’s

2 maart 2020

Voor deze essaybundel verzamelden wetenschappers, journalisten, denkers en milieubeschermers essays over voedsel en voedselproductie. De noodzaak voor het publiceren komt volgens de makers door het stijgende tekort aan voedsel.

Steeds meer mensen leven in de stad en meer mensen produceren meer voedsel dat meer dan ooit tevoren opgaat aan een groeiende bevolking. Maar weet iedereen waar het voedsel vandaan komt? En hoe lossen we alle problemen van onze huidige samenleving - die samen komen in voedsel - op? Oftewel hoe voed je anno 2019 de stad?

De bundel bevat bijdragen van onder andere Carolyn Steel, de Britse auteur die furore maakte met haar bestseller De hongerige stad, Lex Boon, de freelance journalist die eind vorig jaar Ananas, een liefdesgeschiedenis publiceerde en Herman Lelieveldt, politicoloog die De voedselparadox schreef. Daarnaast geven onder andere professor Louise Vet en milieubeschermers als Wouter van Dieren hun visie op wat er mis is met het huidige voedselsysteem.

Boze boeren, LED-lampen en kipdino's - Over de noodzaak van een nieuw voedselsysteem van Janno Lanjouw (red.) is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Boze boeren, LED-lampen en kipdino's  | ISBN: 9789461645043 | Prijs: € 16,99

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?