Alcoholvrij drankje bij visgerechten: thee

3 april 2012

Theesommelier Chris Oosterveen toont hoe thee uit een wijnglas prima als alcoholvrij alternatief bij de maaltijd kan dienen. Recentelijk richtte hij ‘Tea Tender’ op waarmee hij door het hele land op feesten en partijen alcoholvrije theedrankjes serveert.

Met zijn bedrijf Tea Tender hoopt Oosterveen particulieren en bedrijven een stap verder te brengen in de wereld van thee. Voor hem is thee een alternatieve drank, waar men normaal alcohol zou verwachten. “Door gebruik te maken van kwaliteitsthee verkrijg je een drank die geschikt is voor meerdere toepassingen en mogelijkheden.” Voor de combinaties van thee met gerechten speelt de theesommelier met de smaak, het karakter en de temperatuur. Zo liet Oosterveen een visgerechtje proeven begeleid door Springtime Fragrant Oolong-thee, die Dilmah sinds kort op de Nederlandse markt voert.

De thee werd op gepaste wijze in flutes wijnglazen geserveerd. Tijdens een reis op Sri Lanka (The Home of Dilmah Tea) wist Chris zelfs de kritische Franse (wijn)sommeliers te overtuigen van zijn thee-spijs combinaties.

Altijd op de hoogte blijven?