BEDRIJFSINFORMATIE | Als liefhebber van de vissport komt het natuurlijk regelmatig voor dat je een vangst vast wil leggen. Sterker nog, de meeste vissers maken standaard een foto van de vissen die ze vangen. Zeker wanneer je een grote vis aan de haak geslagen hebt, is dat natuurlijk wel iets wat je graag op de foto vastlegt. Alleen hoe maak je nu goed een foto van de vissen die je vangt? In dit artikel noemen we een aantal handige tips die jou hierbij kunnen helpen.

Zorg voor een goed toestel

Om te beginnen heb je natuurlijk een toestel nodig om foto’s mee te maken. Een professionele camera is een optie, maar een telefoon voldoet tegenwoordig meestal ook al. Zo kun je bijvoorbeeld voor een iPhone SE abonnement kiezen. De iPhone SE maakt prima foto’s en combineer je dit met een internetabonnement, dan kun je jouw vangsten ook meteen delen met je vrienden. Vind je een abonnement op een nieuwe telefoon te duur? Dan kun je bijvoorbeeld ook een iPhone X refurbished overwegen. Dat is een toestel dat weer helemaal is opgeknapt, waardoor deze weer als nieuw is en dus ook prima foto’s maakt.

Ga goed na wat je op de foto wilt hebben

Wil je jouw vangst goed vastleggen op de foto? Ga dan goed na wat je allemaal op de foto wilt. Wil je de lengte echt goed op de foto kunnen vastleggen? Dan is een foto met een meetlint erbij bijvoorbeeld een uitstekend idee. Op die manier zien mensen die de foto bekijken direct hoe lang de vis in kwestie is. Je kunt er ook voor kiezen om het gewicht van de vis op de foto te tonen. Nu zijn er ook veel sportvissers die een vis graag zelf vasthouden op de foto. Dat is natuurlijk ook nog een optie. Je hebt hiervoor een functie op je telefoon die aftelt voor de foto genomen wordt. Zo kun je ervoor zorgen dat je op tijd in de juiste positie staat. Prettiger is meestal wel als een van je vrienden even een foto kan maken met je telefoon. Deze kan de foto direct bekijken om te controleren of hij naar wens is.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je veel plezier hebt tijdens het vissen. Het is echter geen slecht idee om zo nu en dan ook een foto te maken. Zo heb je een mooie herinnering en kun je je vrienden ook bewijs laten zien als je weer eens vertelt wat voor gigantische vis je dit keer hebt gevangen.

Altijd op de hoogte blijven?