Een uniek BEELD. Pascalle Veerman in de gloednieuwe Epos foodtruck, ’s morgens in alle vroegte, bij de grossier in Volendam, Stralend als altijd en... met een nieuwe reeks smaakmakers speciaal voor de visbranche: La Fish.

Pascalle Veerman, de rayon-manager Vis voor Epos, is enthousiast. “La Fish! We hebben een lijn speciaal voor de visbranche. De bestaande marinades en kruidenmixen zijn mooi, maar matchen niet allemaal met vis. Ook miste ik nog bepaalde producten en dat hoor ik eveneens terug van mensen uit de branche. Daarnaast is er behoefte aan meer sauzen en kruiden die specifiek bij vis passen.”

De helft minder zout

Daarom heeft het ontwikkelingsteam van Epos het afgelopen jaar een serie producten ontwikkeld, specifiek voor de visbranche, vertelt Pascalle. “Vis is van nature zouter dan vlees en daarom kunnen de La Fish-marinades toe met 50 procent minder zout. De vis behoudt daardoor heel mooi haar structuur en smaak. Daarnaast komt de smaak van de kruiden en specerijen beter naar voren zonder dat ze overheersen. Ook de e-nummers zijn zoveel mogelijk beperkt. We hebben veel proefsessies gehouden, ook met diverse visspecialisten. Na veel ‘finetunen’ presenteren we nu trots een eerste serie smaakmakers.”

Introductiebox La Fish

Epos_La Fish_3

Via de website kan elke vishandel een La Fish-introductiebox met de zeven nieuwe producten aanvragen. Deze wordt dan gratis toegestuurd. Op de website vindt u ook inspirerende recepten.

La Fish-marinades

“We zijn uitgegaan van de populaire marinades French Sensation en Mumbai, knoflook en kerrie dus”, aldus Pascalle. “Die hebben we helemaal omgebouwd tot topmarinades voor vis: La Fish Indian curry en French garlic. Als derde hebben we een geheel nieuwe smaak: La Fish Canadian smoke. Die smaakt alsof je iets zojuist op de BBQ hebt bereid of vis hebt staan roken, terwijl je maar vijf minuten stond te bakken! Hij is trouwens ook erg lekker om juist wel mee te BBQ’en, de mooie rokerige smaak overheerst niet.”

La Fish rubs

Met de twee La Fish rubs beconcurreren we de gerookte vis in de supermarkt, legt Pascalle uit. “Steeds meer visspecialisten zetten een rookapparaatje in de steamer en roken zelf hun vis. Dus dacht ik: als we nu een mooie rub op de rauwe vis doen en hem dan roken? Zodat je als visspecialist een unieke smaak krijgt waardoor de consument alleen nog bij jou gerookte vis wil halen? Zo zijn de seaweed lemon rub en de spicy garlic rub ontstaan. Twee hele eigen smaken, geschikt voor visrokerijen en voor visspecialisten om zalm en makreel te roken. Maar ze kunnen ook op ovengerechten, tonijn- of zalmsashimi die je even kort grilt.”

La Fish sauzen

Met de sauzen is Pascalle zeker zo tevreden. “Volgens mij hebben we de eerste échte gravad lax sauce van Nederland. Die hebben we mede te danken aan onze Scandinavische contacten. Samen met hen hebben we deze superlekkere saus ontwikkeld. Die mag echt niet ontbreken bij gerookte vis, ovengerechten, op broodjes, met je eigen gerookte zalm... Daar komen mensen voor terug.”

En de junky Viking sauce? Die brengt een grijns op Pascalles gezicht. “Dit is dé allemansvriend saus, dé nieuwe hippe kibbelingsaus. Fel oranje, met een zuurtje en een uitje er in. Met z’n eigenwijze smaak is dit de meest verkochte saus! Probeer maar eens in plaats van de standaard ravigottesaus. Kinderen vinden het leuk, wie weet wordt het een EK-saus. Zelf heb ik ‘m stiekem met patat getest en hij is echt overal lekker bij. Echt de nieuwe hippe dipsaus van La Fish.”

Feest met de Foodtruck

De foodtruck is de kers op de taart. Pascalle: “Wij kunnen op straat gezellig iets lekkers uitdelen. Dat trekt mensen. Zo kun je samen een paar producten bedenken die wij kunnen laten proeven en waar de visboer een leuke actie van maakt. Hetzelfde kan bij grossiers. Hoe leuk is het om eens bij een grossier te staan, een presentatie te houden? Kortom, er valt een wereld aan leuke activiteiten te bedenken.”

Nieuwe La Fish-producten

Epos_La Fish_2

Die lijn smaakmakers bestaat uit zeven nieuwe producten. Ze smaken origineel en passen bij de nieuwste smaaktrends. La Fish is ideaal voor alle visspecialisten, visrokerijen, visgroothandels, visverwerkingsbedrijven en visrestaurants die inspelen op de wensen en behoeften van consumenten. Ze bieden gemak, gezonde keus en verrassende nieuwe smaken.

  • La Fish Canadian smoke taste marinade 1007206
  • La Fish French garlic taste marinade 1007202
  • La Fish Indian curry taste marinade 1007198
  • La Fish junky Viking sauce 1007193
  • La Fish junky gravad lax sauce 1007188
  • La Fish spicy garlic rub 1007183
  • La Fish seaweed lemon rub 1007180

 

epos_logo

Epos specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31 (0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl

Altijd op de hoogte blijven?