Jubileum Visculinair

27 september 2022 Nederlands Visbureau

Het enige publieksblad in Nederland dat zich puur richt op ‘vis, schaal en schelpdieren’ is het magazine ‘Visculinair’. Onlangs verscheen de najaarsuitgave van dit kwartaalblad.

Het magazine Visculinair is op weg naar een 10-jarig jubileum. Het Nederlands Visbureau startte precies negen jaar geleden (tijdens de Spakenburgse Visbeurs) met het uitgeven van dit consumentenmagazine als tegenhanger van de verschillende magazines die supermarkten uitbrengen.

Het magazine Visculinair vindt zijn weg naar de consument vooral via de visdetaillisten, die als abonnee elk kwartaal een hoeveelheid krijgt aangeleverd of middels losse bestellingen via de webshop van het Nederlands Visbureau. Ook groothandels, horecagelegenheden en organisaties van (visserij)evenementen zien dit blad als een mooie gadget om aan visliefhebbers te geven.
Inmiddels heeft dit magazine veel trouwe lezers die elke keer weer uitkijken naar de volgende editie.
Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau: “Het Nederlands Visbureau wordt regelmatig door consumenten benaderd die vragen of het mogelijk is zich rechtstreeks te abonneren op het magazine. Dit is vaak het geval omdat ‘hun visspecialist’ het magazine niet voor ze heeft (ingekocht) of ze dit bij toeval elders of van iemand anders hebben ontvangen.”

Dirigeren

“Naast het feit dat dit veel extra werk en kosten met zich meebrengt, willen we de consument nu juist over de drempel van de visdetailhandel ‘dirigeren’”, vervolgt Leewis. “Wanneer we individuele abonnees gaan voorzien van deze magazines, kunnen zij hun benodigdheden voor de visgerechten natuurlijk overal gaan kopen. Overigens zou dit magazine inclusief de hoge portokosten zomaar vijf euro moeten gaan kosten. Nu is de prijs voor de visspecialist zo laag dat het werkelijk als een aardig weggevertje kan dienen na besteding van een reëel bedrag.’
Veel vishandelaren zoeken naar verschillende manieren zich met hun aanbod aan vis, schaal- en schelpdieren te onderscheiden van de supermarkten. Terwijl deze hun dikke magazines beschikbaar stellen aan de klanten, vol culinaire inspiratie én vol advertenties, kan de visspecialist zijn of haar klant het magazine Visculinair aanbieden als respectabele ‘tegenhanger’.

Abonnementen

Een abonnement op het magazine Visculinair is verkrijgbaar via de website:
visbureau.nl/abonneren-visculinair.
Losse bestellingen kunnen worden gedaan in de webshop:
www.webshop-visbureau.nl/c-4177284/visculinair-magazine-en-kookboek/

Altijd op de hoogte blijven?