Vis barbecue of oven torentje

13 mei 2024 Degens
Degens helpt visspecialisten in te springen op de BBQ-trend met dit recept voor Vis barbecue of oventorentje. Geschikt voor stevige vissoorten zoals zalm, victoriabaars, heilbot, schol en gamba's.

Ingrediënten

  • 50 gr/kg Dry Glaze Mosterd-dille
  • 50 gr/kg Dry Glaze Groene kruiden
  • 50 gr/kg Dry Glaze Bistro
  • 50 gr/kg Dry Glaze Napoli
  • 50 gr/kg Dry Glaze Pepper
  • 50 gr/kg Grill Kruidenolie
  • Dillesaus nr
  • Remouladesaus nr
  • Knoflooksaus Espana
  • Tartaarsaus nr

Bereiding

  • Gebruik / kies stevige vissoorten zoals zalm, victoriabaars, heilbot, schol, gamba, etc..
  • Portioneer filetjes / staartstukjes van ca. 60/70 gram zonder vel.
  • Kruid / marineer met verschillende smaken Dry Glaze (droogmarinades) van Degens met dezelfde dosering à 50 gram p/kg en gebruik voor iets meer glans Grill Kruidenolie naar wens.
  • Stapel de stukjes vis afgewisseld met groente als courgette, aubergine of paprika voor een mooie kleurencombinatie en op de top een gepelde gamba.
  • Bouw dit geheel op tot ca. 400 tot 500 gr voor 1 à 2 personen.

    Combi-tips:
    Dry Glaze Mosterd-dille (AD01582-01) -> zalm
    Dry Glaze Groene kruiden (AD01611-01) -> bijvoorbeeld victoriabaars, heilbot of scholfilet
    Dry Glaze Napoli (AD01577-01) -> gepelde gamba’s
    Dry Glaze Pepper (7048587) -> ook alle stevige witvissoorten
    Dry Glaze Bistro (AD01395-01) -> ook alle stevige witvissoorten
    Grill Kruidenolie (AW04386-01) -> voor alle soorten, voor iets meer glans

    Kebab-stokjes, exclusief verkrijgbaar bij DEGENS:
    KEBAB-STOKJES 100 STUKS (SKEWE0036-02)

  • Garings advies consument gebaseerd op ca. 400/500 gr:
    25 à 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 160°C of indirect op de Barbecue.
  • Na ’t garen kan de consument zelf een mooi bordje opmaken met verschillende gegrilde stukjes vis en groentes.

Tip: Maak een doe-het-zelf pakket voor de consument, bijvoorbeeld 3 soorten gemarineerd vis en voeg daar 3 sausjes aan toe:

  • Dillesaus nr (AW04008-01)
  • Remouladesaus nr (AW04619-01)
  • Knoflooksaus Espana (AW03978-01)
  • Tartaarsaus nr (AW04343-01)
Degens logo_klein  
Dit is een recept van Degens. Ga voor meer recepten en de producten naar de website.

Naar de website van Degens

Altijd op de hoogte blijven?