Degens helpt visspecialisten in te springen op de BBQ-trend met dit recept voor Vis barbecue of oventorentje. Geschikt voor stevige vissoorten zoals zalm, victoriabaars, heilbot, schol en gamba's.
Ingrediënten
- 50 gr/kg Dry Glaze Mosterd-dille
- 50 gr/kg Dry Glaze Groene kruiden
- 50 gr/kg Dry Glaze Bistro
- 50 gr/kg Dry Glaze Napoli
- 50 gr/kg Dry Glaze Pepper
- 50 gr/kg Grill Kruidenolie
- Dillesaus nr
- Remouladesaus nr
- Knoflooksaus Espana
- Tartaarsaus nr
Bereiding
- Gebruik / kies stevige vissoorten zoals zalm, victoriabaars, heilbot, schol, gamba, etc..
- Portioneer filetjes / staartstukjes van ca. 60/70 gram zonder vel.
- Kruid / marineer met verschillende smaken Dry Glaze (droogmarinades) van Degens met dezelfde dosering à 50 gram p/kg en gebruik voor iets meer glans Grill Kruidenolie naar wens.
- Stapel de stukjes vis afgewisseld met groente als courgette, aubergine of paprika voor een mooie kleurencombinatie en op de top een gepelde gamba.
- Bouw dit geheel op tot ca. 400 tot 500 gr voor 1 à 2 personen.
Combi-tips:
Dry Glaze Mosterd-dille (AD01582-01) -> zalm
Dry Glaze Groene kruiden (AD01611-01) -> bijvoorbeeld victoriabaars, heilbot of scholfilet
Dry Glaze Napoli (AD01577-01) -> gepelde gamba’s
Dry Glaze Pepper (7048587) -> ook alle stevige witvissoorten
Dry Glaze Bistro (AD01395-01) -> ook alle stevige witvissoorten
Grill Kruidenolie (AW04386-01) -> voor alle soorten, voor iets meer glans
Kebab-stokjes, exclusief verkrijgbaar bij DEGENS:
KEBAB-STOKJES 100 STUKS (SKEWE0036-02) - Garings advies consument gebaseerd op ca. 400/500 gr:
25 à 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 160°C of indirect op de Barbecue. - Na ’t garen kan de consument zelf een mooi bordje opmaken met verschillende gegrilde stukjes vis en groentes.
Tip: Maak een doe-het-zelf pakket voor de consument, bijvoorbeeld 3 soorten gemarineerd vis en voeg daar 3 sausjes aan toe:
- Dillesaus nr (AW04008-01)
- Remouladesaus nr (AW04619-01)
- Knoflooksaus Espana (AW03978-01)
- Tartaarsaus nr (AW04343-01)