Mexican & Caribbean BBQ van Verstegen

30 maart 2017
vis-advertorial-150x150

Elk jaar gaat Verstegen weer op zoek naar nieuwe, verrassende smaken die u als versspecialist kan gebruiken voor uw barbecue gerechten. Ditmaal haalde Verstegen inspiratie uit Mexico en de Caribbean. Hier kan elke barbecueliefhebber zijn hart ophalen, want deze traditionele keukens bieden oneindig veel inspiratie. Grote vleesdelen, vismoten, slow cooking en kleurrijke ingrediënten als limoen en chilies. Barbecue draait in Mexico en de Caribbean om sharing. Samen de maaltijd delen, proeven en genieten.

Caribische Jamaican jerk

De Jamaican jerk is een kruidenmengsel uit het Caribisch gebied en is een essentieel element in de Jamaicaanse

keuken. Vlees of groenten worden hier mee ingewreven en dan geroosterd op de barbecue of in de oven. Deze mix komt voor in een droge variant, pasta en een marinade.

World Grill Jamaican jerk

De World Grill Jamaican Jerk is pittig door verschillende soorten chili’s en heeft een fris tintje door de citrussmaak. Ook hier proef je de nootmuskaat & piment terug. Gebruik: 40-50 gram per kg.

Spicemix jamaican jerk

De Spicemix jamaican jerk heeft smaaktinten als chili, piment, nootmuskaat, peper en kaneel. De spicemix is veelzijdig inzetbaar en is geschikt voor vlees, kip en vis.

Mexicaanse temperamentvolle smaken

Verstegen was direct onder de indruk van de traditionele eetcultuur in Mexico. Leef om te eten, zeggen ze daar. En dat zie je overal terug.

Mole puebla

Een mole is een Mexicaanse saus met onder andere chili ’s, vruchten, kruiden en specerijen. Een mole kan gebruikt worden als glace, voor het maken van een vulling, voor het aflakken van vlees, als smaakmaker bij de worstmakerij en voor soepen.

In de Mole Puebla proeft u de rijke combinatie van cacao, honing een vleugje anijsachtige smaak van venkelzaad en het aardse karakter van kaneel.

Spicemix oaxaca

De Spicemix Oaxaca kent zijn herkomst uit de streek Oaxaca, deze bevind zich in het zuidwestelijke gedeelte van Mexico.

De Spicemix Oaxaca is een warme Spicemix waarin het kleine bittertje van de sinaasappelschil en het kruidige van oregano goed in balans zijn.

Altijd op de hoogte blijven?