Zalmhuys Group en Anova Seafood bundelen krachten

29 april 2024 Redactie Vismagazine Unsplash
De Zalmhuys Group en Anova Seafood gaan een strategische samenwerking aan. De zalmspecialist uit Urk verwerft een minderheidsbelang in Anova Seafood. Gezamenlijk willen de bedrijven hun positie verder versterken.

Anova Seafood, opgericht door Constant Mulder en Willem Huisman, is gespecialiseerd in de internationale distributie en verwerking van verse en gekoelde zeevruchten. In het assortiment zit vooral veel witvis, zoals kabeljauw, koolvis, baars, pangasius en meerval. Het bedrijf uit ’s-Hertogenbosch richt zich vooral op de Europese markt. Sinds 2019 is de dagelijkse leiding in handen van dagelijkse leiding handen van Erwin Spook en Koen Verburg.

Het bedrijf kondigt op de website een strategische samenwerking aan met de Zalmhuys-groep, waarbij deze een minderheidsbelang in de verwerkings- en verkoopactiviteiten van Anova Seafood verwerft. De Zalmhuys Group bestaat uit Het Urker Zalmhuys, Affish, Affish Fresh, Ocean Fish en Van Wijnen Smokery. Het Urker bedrijf biedt vooral zalmproducten aan en distribueert wereldwijd naar retail, foodservice en groothandel. Ook Anova Seafood heeft verwerkingslijnen op Urk, namelijk voor kabeljauw.

Met de samenwerking willen de twee bedrijven hun positie in de inkoop, verwerking en verkoop van visproducten versterken. Harm ten Napel, ceo van de Zalmhuys group ziet veel potentie in de samenwerking. “Het toevoegen van de ervaring en het productportfolio van Anova Seafood aan onze huidige activiteiten zal onze positie in de visindustrie verder versterken. Het draagt bij aan de filosofie ‘al uw zeevruchten op één plek’”, aldus Ten Napel.

Bron: Anova Seafood

Altijd op de hoogte blijven?