
De grote prijzen in Barcelona gingen helaas niet naar de Nederlandse bedrijven maar naar Vičiūnai Group uit Litouwen en Kalaneuvos Oy uit Finland. De winnaars werden gekozen uit 40 finalisten tijdens een speciale receptie op het evenement.
De winnaars
Vičiūnai Group won met hun koudgerookte Atlantische zalm met truffels in de categorie beste retailproduct. Het product bestaat uit vier stukken zalm met truffelaroma. De jury benoemde de balans tussen de truffel- en zalmsmaak in combinatie met het goede vakkundige snijwerk.
Kalaneuvos Oy uit Finland won in de categorie beste horecaproduct met hun forel bacon. Het biedt dezelfde toepassing als spek uit de pan. In de horeca kan worden geserveerd in onder andere pizza’s, pasta, gebakken aardappelen of als onderdeel van het ontbijt. De jury benadrukte de smaak en textuur van het product evenals de brede toepasbaarheid.
Naast de hoofdprijzen werden er ook nog vier speciale prijzen uitgereikt. Helaas ging ook geen van deze prijzen naar de Nederlandse deelnemers. Deze gingen naar Frime S.A.U, Vičiūnai Group en Isstormur efh. Vičiūnai Group won twee van de vier prijzen.
Een volledig overzicht van de winnaars en de winnende producten is te vinden op de website van de Seafood Excellence Global Awards.
Meer lezen over de Nederlandse deelnemers kan via onze artikelen over ANNA Dutch met de sturgeon burger en Crustalicious met de rauwe krab pasta.