Wat mag de visbranche najaar 2024 niet missen?

25 juni 2024 Henk Riswick
EVENEMENTEN | De zomer staat voor de deur, maar Vismagazine blikt alvast vooruit naar het najaar. Dan staan er weer allerlei beurzen en andere bijeenkomsten op de planning. Waar moet de visbranche dit najaar heen?

Seafood Expo Asia

Visproducenten die zich richten op de Aziatische markt kunnen van 4 tot en 6 september terecht in Singapore voor Seafood Expo Asia. Netwerken en zaken doen zijn belangrijke element van deze beurs waar internationale kopers en leveranciers van vis en zeevruchten samen komen. Daarnaast is er ook een conferentieprogramma.

Holland Fisheries Event

De zevende editie van het Holland Fisheries Event vindt plaats op 3 en 4 oktober in De Koningshof op Urk. Dit evenement, gericht op de visserij- en maritieme sector, heeft een internationaal karakter. Het evenement biedt binnen- en buitenlandse exposanten de mogelijkheid om hun nieuwste producten en diensten te tonen aan een breed publiek. “Holland Fisheries Event is een plek om te netwerken, relaties te verstevigen en samen te werken aan toekomstbestendige innovaties”, aldus de organisatie.

Visbeurs

Najaar 2024 staat ook de tweejaarlijkse Visbeurs weer op het programma. Op 7 oktober komt de visbranche weer samen in Spakenburg. Met het thema ‘Creëer je toekomst’ zet de organisatie de toekomst van de sector centraal. “Met iedere keus die jij als ondernemer in de visbranche maakt, creëer jij je toekomst. Bepaal wat jij als ondernemer de komende jaren wilt bereiken, benoem je doelen, bepaal je taken en ga vervolgens vol elan aan de slag. De beurs 2024 geeft handvatten om vol gas en vertrouwen de toekomst in te gaan”, aldus de organisatie.

Vakbeurs Foodspecialiteiten

De Vakbeurs Foodspecialiteiten richtte zich oorspronkelijk op kaaswinkels. Inmiddels is de beurs uitgegroeid tot een grote vers vakbeurs voor iedereen in de foodspecialiteitenbranche. Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024 vindt plaats in Expo Houten op 30 september en 1 oktober 2024.

Empack Gent

Bakkers die op zoek zijn naar inspiratie voor verpakkingen kunnen op 17 en 18 september terecht in Gent. Daar organiseert Easyfairs voor de tweede keer de verpakkingsbeurs Empack met een speciale focus op de voedings- en drankenindustrie.

Fachpack

Ook in Duitsland kunnen bakkers terecht voor verpakkingsinspiratie. Daar vindt van 24 tot en met 26 september Fachpack plaats in de Nürnberg Messe. Deze vakbeurs biedt bezoekers een breed scala aan relevante onderwerpen over de verpakkingsindustrie, zoals oplossingen voor industriële en consumentengoederen, verpakkingshulpmiddelen en verpakkingsmaterialen, maar ook voor verpakkingsproductie, verpakkingstechnologie, logistiek en verpakkingssystemen of drukwerk.

Intrafood 2024

Op 25 en 26 september 2024 vindt in Kortrijk voor de negende keer Intrafood plaats. Dit is een tweedaags foodevent voor grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen en halffabricaten voor de voedingsindustrie in de Benelux & Noord-Frankrijk. Ook technologie, loonwerk, laboratoria en onderzoekscentra komen aan bod.

BBB Maastricht 2024

In het beurscentrum MECC vindt van 7 tot en met 9 oktober de horecabeurs BBB Maastricht plaats. Exposanten en bezoekers zien deze vakbeurs als de verbindende factor tussen Nederlandse en Belgische horeca professionals. BBB Maastricht biedt een beursvloer, presentaties, masterclasses en proeverijen.

SIAL Paris 2024

Van 19 tot en met 23 oktober staat Paris Nord Villepinte in het teken van SIAL, een van de grootste foodvakbeurzen van de wereld. Deze zestigste editie biedt naast de beursvloer een uitgebreid kennisprogramma met internationale sprekers. Zoals altijd is er veel aandacht voor innovaties en trends op foodgebied.

Altijd op de hoogte blijven?