Vivera lanceerde tijdens de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel (7 tot en met 13 maart) plantaardige zalmfilet. Tarwe-eiwitten vormen de basis van dit nieuwe product, dat volgens de makers het ‘zalmgevoel’ nabootst.
Sinds 1990 is Vivera actief in de vleesvervangingsindustrie. “Een goede vleesvervanger wordt gekenmerkt door de combinatie van structuur en smaak. Het was dan ook een uitdaging om een plantaardige zalmfilet te ontwikkelen,” aldus Karin Löwik, international marketingmanager van Vivera. “Wij hebben veel tijd gestoken in het ontwikkelen van een volwaardig alternatief op het gebied van structuur en smaak.” De basis van de plantaardige zalmfilet bestaat niet uit soja maar uit tarwe-eiwitten. Ook zijn er omega 3-vetzuren aan toegevoegd zodat de goede nutriënten van vis behouden blijven.
Ter introductie liet Vivera de plantaardige zalmfilet proeven in Volendam. Een viskraam op de Dijk deelde één dag de plantaardige zalm uit.
Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
|