Viskweker Kingfish naar de beurs in Oslo

26 november 2020 The Kingfish Company

De aandelen van The Kingfish Company staan sinds 25 november genoteerd aan de Noorse Merkur Market in Oslo. Voorafgaand aan de beursgang haalde de viskweker vanwege een zogenaamde private placement al kapitaal op ter waarde van ongeveer EUR 50 mio. Dat laat De Roos Advocaten, die de beursgang van de duurzame viskweker begeleidt, weten met een persbericht.

“Noorwegen is een voorloper in duurzame vistechnologie", vertelt mr. Fleur de Roos van De Roos Advocaten. "De belangrijkste bedrijven in deze sector zijn juist in Noorwegen genoteerd." Ze noemt de beursgang een geweldige stap voor The Kingfish en ook een mijlpaal voor De Roos Advocaten. "Het is de eerste beursgang die we hebben begeleid.”

Dutch Yellowtail

The Kingfish Company is een duurzame viskwekerij die Dutch Yellowtail kweekt aan de voet van de Zeelandbrug in bassins op het land. Hiervoor gebruikt de viskweker water uit de Oosterschelde dat dusdanig gezuiverd wordt dat er geen antibiotica nodig is. Kingfish is met deze duurzame RAS-technologie een pionier. “Deze positie wil Kingfish door de beursgang de komende jaren volop uitbouwen” zegt Fleur de Roos. “Wij zijn er trots op dat we als kantoor aan de Amsterdamse Noord-as dit Nederlandse bedrijf hebben begeleid naar de beurs.”

Altijd op de hoogte blijven?