Visco Visgroothandel breidt uit. Onlangs gingen de eerste palen voor de nieuwbouw de grond in. Hiermee wordt de omvang van het bedrijf vijf keer groter dan het bestaande bedrijfspand, meldt Visserijnieuws.

Sushi is de specialiteit van Visco Visgroothandel. De afgelopen jaren ligt de focus van het bedrijf volledig op de horeca. Het bedrijf biedt een compleet pakket aan. Zo levert Visco naast sushi  ook wijn en groenten aan de horeca. Voor de wijn heeft Visco sinds januari 2024 een eigen wijnhandel. Voor de groente werkt de horecaleverancier samen met een partner. 

Nieuwbouw

Vanwege de groei van het bedrijf startte eind april de nieuwbouw op Urk. Hiermee wordt Visco een vijf keer groter dan het huidige bedrijfspand. In de nieuwbouw komt onder andere een diepvriescel, droogopslag en een inpandige verkeersstraat.

Daarnaast breidt Visco ook uit in Sri Lanka. Dit gebeurt in de vorm van de joint-venture VS Seafood, waarbinnen de visgroothandel samenwerkt met een lokale ondernemer. Samen bouwen ze een eigen fabriek voor verse tonijn, een van de belangrijkste ingrediënten voor de sushiproducten van de ondernemer.

Bron: Visserijnieuws

Altijd op de hoogte blijven?