Verse vis eten bij het tankstation

23 oktober 2020 Naomi Heidinga

Een tankstation waar je verse vis kunt eten. In Nederland komt dat niet veel voor. Voor Avia Marees in Den Oever is het de gewoonste zaak van de wereld. Ze zitten dan ook praktisch naast de Afsluitdijk. Elke dag krijgen ze verse kibbeling van Viscentre ’t Wad.

Maandagochtend in de vakantie. Het loopt tegen lunchtijd. Aan de picknicktafels zitten mensen een broodje te eten. Er klinken diverse talen. Naast Nederlands, Duits en Spaans. Nog niet veel broodjes paling of porties kibbeling te bekennen, worst lijkt meer in trek. Maar wellicht komt daar zo verandering in.

Avia Marees zit in Den Oever, net voor de Afsluitdijk richting Friesland. Het is een modern gebouw, dat zes jaar geleden is gebouwd. Daarbij is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zijn er onder meer zonnepanelen op het dak geplaatst. Met het houtwerk en rode accenten valt het zeker op. Naast de toerit staat een spandoek met reclame voor kibbeling. Dat moet klanten lokken. Verkoopmedewerker Ingrid van der Horst heeft even tijd voor een interview. De van oorsprong Amsterdamse werkt bijna een jaar bij het pompstation. Ze heeft het er goed naar haar zin. “We werken met een team met elf meiden. Dat is heel gezellig, maar je kunt je voorstellen dat het soms een kippenhok is.”

In 2012 ging Avia Marees open, sinds 2014 heeft het een bakery shop, de Roodstop. Je kunt er terecht voor diverse broodjes en snacks. Op het menu staat ook verse vis. Kibbeling is te bestellen per portie, of mensen kunnen kiezen voor een broodje met zalm of paling.

Meer weten over de verkoop van verse vis bij Avia Marees? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 7-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?