Veiling eerste vaatje 13 juni

8 mei 2023 Redactie Vismagazine Vismagazine

Binnenkort start het nieuwe haringseizoen. Op dinsdag 13 juni organiseert het Nederlands Visbureau de traditionele veiling van het eerste vaatje. De dag daarna, 14 juni, zijn de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar.

De opbrengst van de veiling gaat dit jaar naar Voedselbanken Nederland. Tv-presentatrice Natasja Froger, die samen met haar man dit goede doel een zeer warm hart toedraagt, presenteert de veiling. In 2022 bracht de veiling 113.500 euro op.

Veiling eerste vaatje

“In de huidige tijdgeest is een doel dat zich inzet voor de mensen die het erg moeilijk hebben in ons ‘rijke’ Holland volgens ons een passende keuze”vertelt Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau over het goede doel van de traditionele veiling. “We streven ernaar zoveel mogelijk mensen in ons land een klein steuntje in de rug te geven.”

Voedselbanken Nederland

“Geweldig dat de opbrengst van de veiling van het eerste vaatje nieuwe haring bestemd is voor de Voedselbanken”, zegt Caroline van der Graaf-Scheffer namens Voedselbanken Nederland. “Juist in deze tijden waarin het aantal klanten van de voedselbanken zo sterk gegroeid is, een derde daarvan is kind jonger dan 18 jaar, is dit zo enorm welkom en nodig. Iedereen bij ons is vrijwilliger en met elkaar weten we hoe belangrijk het hartverwarmende initiatief van het Nederlands Visbureau is nog meer mensen wekelijks te kunnen steunen met voedselhulp.”

Hollandse Nieuwe

De veiling vindt zoals altijd plaats in Scheveningen en vormt het startschot van het haringseizoen. De Hollandse Nieuwe wordt op verschillende plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag in Scheveningen.

Altijd op de hoogte blijven?