Van de Water Seafood breidt productiefaciliteit uit

24 maart 2025 Josh Niland
Nieuws | Bij visverwerkingsbedrijf Van de Water Seafood in Yerseke zijn afgelopen week de eerste palen de grond ingegaan voor de uitbreiding van de productiefaciliteit. Met deze stap wil het bedrijf inspelen op de groeiende vraag naar verwerkte visproducten en de efficiëntie in de productie verhogen.

"Een mijlpaal," noemt Alec van de Water, directeur van Van de Water Seafood, de start van de bouw. "We groeien uit ons jasje, en dankzij de samenwerking met Krijn Verwijs voegen we nu de daad bij het woord en schalen we onze organisatie op naar het volgende niveau."

Samenwerking

Van de Water Seafood verwerkt onder andere kabeljauw, schelvis, skrei, roodbaars en koolvis uit IJsland, Noorwegen en de Noordzee. De uitbreiding van de faciliteit moet zorgen voor extra verwerkingscapaciteit en verdere optimalisatie van de productieprocessen. Dit past binnen de bredere samenwerking met Krijn Verwijs, een bedrijf gespecialiseerd in schaal- en schelpdieren, dat sinds 2024 participeert in Van de Water Seafood.

Volgens beide bedrijven biedt de samenwerking kansen op het gebied van verwerking en marktbenadering. Voor Krijn Verwijs betekent dit een verbreding van het assortiment met verse vis, terwijl Van de Water Seafood toegang krijgt tot een groter afzetgebied. "Bij Krijn Verwijs werken we al generaties lang met en uit de zee," zegt Caroline Verwijs, directeur van Krijn Verwijs. "Deze uitbreiding helpt ons om onze processen toekomstbestendig te maken en de continuïteit te waarborgen."

De bouwwerkzaamheden zullen de komende periode gefaseerd worden uitgevoerd.

 

Altijd op de hoogte blijven?