De Gouden Tavola's zijn op 20 februari uitgereikt. Deze prijs gaat naar de beste innovaties in voeding. De wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van de vakbeurs Tavola. Deze tweejaarlijkse beurs voor fijne en verse voeding vindt plaats van 11 tot en met 13 maart in Kortrijk, België.
In totaal reikte de vakjury dertien laureaten uit in de categorieën retail, traiteur, delicatessen en foodservice. Er waren vier gouden Tavola's en negen genomineerden. De bedrijven Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en Lambert J.L. ETS mochten een Gouden Tavola mee naar huis nemen. Alle winnende en genomineerde producten zijn te zien op de beurs.
De uitslag
- Categorie Retail
- Winnaar Gouden Tavola Retail 2018 – Socca Chips van Lambert J.L. ETS
- 1e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 – Vegan Groentenbroodjes
- 2e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 (ex-aequo) – Wood’n Wrap Een wrap van malse kip en groenten voor op de barbecue.
- 2e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 (ex-aequo) – Barbecue Hello Fish
- Categorie Delicatesse
- Winnaar Gouden Tavola Delicatessen 2018 – Barista van Kaasboerderij ‘t Groendal
- 1enominatie Gouden Tavola Delicatessen 2018 – Salt of Hearts van Camellia S
- 2e nominatie Gouden Tavola Delicatessen 2018 – KUU Tube van Kuu
- Categorie foodservice
- Winnaar Gouden Tavola Foodservice 2018 – Belberry Terrines Gourmandes van Belberry Préserves Bereidingen op basis van fruit, ui, wijn of graanmosterd, die makkelijk kunnen worden verdeeld in blokjes, schijfjes en dergelijke en worden gebruikt voor de afwerking van een gerecht.
- 1e nominatie Gouden Tavola Foodservice 2018 – Mini Croques van Ovi
- 2e nominatie Gouden Tavola Foodservice 2018 – Bloemkoolrijst natuur van Greenyard Frozen Belgium Vriesverse bloemkoolrijst is een gezond alternatief voor rijst.
- Categorie Traiteur
- Winnaar Gouden Tavola Traiteur 2018 – Friseline van BelOrta
- 1e nominatie Gouden Tavola Traiteur 2018 – Filet Salami van Guy Troch Import
- 2e nominatie Gouden Tavola Traiteur 2018 – Cornquet van Cornquet