![Featured image](/cache/c/0/8/2/2/c082214bdb12a1ff097f7a7a4a55207162df0d40.jpeg)
1. Gerookte zalm centraal in uitzending Keuringsdienst van waarde
“Een kweekzalm is toch een kweekzalm, en roken is toch roken?” Die vraag staat centraal in de nieuwe aflevering van Keuringsdienst van waarde naar gerookte zalm.
2. Ambachtelijke zalm uit Krimpen aan den IJssel - ‘Ons geheim? Je moet het tijd geven’
Rokerij de Zalm uit Krimpen aan den IJssel produceert ambachtelijke gerookte zalm volgens een langzaam, traditioneel procedé. Met als eindresultaat een ouderwets topproduct voor de echte liefhebbers. De grondstof voor deze zalm komt nog steeds uit Noorwegen, alleen is deze niet meer wild gevangen maar afkomstig uit kwekerijen.
3. Koelsysteem Alaska biedt besparingskansen voor vishandel
Alaska Bedrijfskoeling uit Vlaardingen ontwikkelde recent een nieuw koelsysteem, dat tot flinke besparing in de stroomkosten leidt. “De gewenste temperatuur van de toonbank wordt bereikt in de helft van de tijd van een normale koelmotor.”
Nieuwsbrief Vismagazine
Geen nieuws missen van Vismagazine? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste nieuws en artikelen in je mailbox.
4. Betaalbare vissoorten als alternatief voor kabeljauw
De prijzen van vertrouwde witvissoorten als kabeljauw, roodbaars en schelvis zijn ongekend hoog. Daarnaast knijpt bij iedereen de portemonnee. Het is nu dé tijd om betaalbare vissoorten als wijting en heek aan de man te brengen.
5. ‘ICES-rapport helpt niet om palingstand te verbeteren’
Het wetenschappelijk instituut ICES in Denemarken adviseert opnieuw de visserij op paling totaal te stoppen en alle andere sterftefactoren tot nul te reduceren. Volgens stichting Dupan is het ICES-advies onwerkbaar en biedt het beleidsmakers geen houvast om de palingstand daadwerkelijk te verbeteren.