1. Gerookte zalm centraal in uitzending Keuringsdienst van waarde
“Een kweekzalm is toch een kweekzalm, en roken is toch roken?” Die vraag staat centraal in de nieuwe aflevering van Keuringsdienst van waarde op 23 november naar gerookte zalm.
2. Betaalbare vissoorten als alternatief voor kabeljauw
De prijzen van vertrouwde witvissoorten als kabeljauw, roodbaars en schelvis zijn ongekend hoog. Daarnaast knijpt bij iedereen de portemonnee. Het is nu dé tijd om betaalbare vissoorten als wijting en heek aan de man te brengen.
Blijf op de hoogte met Vismagazine
Wil je ook in 2025 op de hoogte blijven van al het nieuws, trends en ontwikkelingen in het vakgebied? Sluit dan een abonnement af of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Linked In.
3. Nederlandse vissers mogen meer tong vangen in 2025
De Europese lidstaten zijn akkoord over de vangstmogelijkheden voor de zeevisserij in 2025. Wat betekent dit voor de vissers? Meer tong, schol en zeeduivel en zorgen over de pelagische bestanden.
4. Duurzaamheid even belangrijk als financiële gezondheid
Vanaf dit jaar dwingt de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) bedrijven om niet alleen winst, maar ook hun impact op milieu, maatschappij en bestuur transparant te maken. Duurzaamheid van een onderneming wordt net zo belangrijk als de financiële gezondheid.
5. Vismijn Vlissingen toch naar Urk
Vismijn Vlissingen staat niet langer in de etalage. Na een door de rechter opgelegde openbare selectieprocedure kiezen de gemeentes Vlissingen en Sluis toch weer voor Urk als nieuwe eigenaar.