Top 3 artikelen Vismagazine mei 2024

7 juni 2024 Vismagazine
De start van het haringseizoen 2024, inktvisvangst oppepper voor geplaagde vloot en Noorse zalmindustrie kampt met groeipijnen. Wat waren de meest gelezen artikelen op de website van Vismagazine van mei 2024? Dit is de top 3.

1. Haringseizoen 2024 start 18 juni

De datum voor de start van het haringseizoen is bekend. Op de website van het Nederlands Visbureau staat dat op 18 juni de traditionele veiling van het eerste vaatje plaatsvindt. De dag erna is de Hollandse Nieuwe weer overal in het land verkrijgbaar. Het goede doel van de veiling van het eerste vaatje is inmiddels ook bekend. De opbrengst gaat naar het Nederlands Herseninstituut.

Naar het artikel

2. Inktvisvangst oppepper voor geplaagde vloot

Vanuit Britse en Franse wateren in het Kanaal volgen Neder­landse kottervissers in het najaar de inktvistrek richting de Noordzee. De UK-153 ‘Lub Senior’ ving begin maart een visruim vol op vijftig mijl west-noordwest van IJmuiden. Vismagazine liet zich bijpraten over deze nieuwe wintervisserij.

Naar het artikel

3. Noorse zalmindustrie kampt met groeipijnen

De Noorse zalmindustrie is de grootste in de wereld en ze wil nog flink groeien. Maar ze kampt ook met forse problemen, zoals sterfte van vis in kwekerijen en ontsnappingen van kweekzalm. Een nieuw initiatief, Salmon Living Lab, moet zalmkwekers weer op het goede pad brengen. Het wordt een platform waarin academici, investeerders en bedrijven samenwerken om de problemen aan te pakken.

Naar het artikel

 

Altijd op de hoogte blijven?